Rezultatele căutării

Profit.ro: Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex

Postat de admin pe 3 aprilie 2024
0

Investitorul austriac Immofinanz, parte a CPI Property Group, cel mai important investitor imobiliar din România, a intrat în negocieri exclusive cu dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe, care deține și cel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, pentru vânzarea clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza, cunoscută drept „blocul Bancorex“, din centrul Bucureștiului, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Vânzarea ar urma să se facă în pierdere, la un preț sub 36 milioane euro cât a plătit în 2020 Immofinanz către BCR.

Este proprietatea cu cele mai mari șanse de a fi vândută anul acesta din portofoliul românesc al Immofinanz, ca parte a planului acționarului majoritar al grupului, miliardarul ceh Radovan Vitek, de a lichida proprietăți de 2 miliard de euro cu scopul achitării creditelor cu care a cumpărat Immofinanz și S Immo.

Clădirea Bucharest Financial Plaza are o vechime de 26 de ani, o suprafață de 26.300 de metri pătrați închiriabili, iar când a fost tranzacționată, în 2020, avea o valoare contabilă de peste 45 milioane de euro. Immofinanz a plătit aproximativ 36 de milioane de euro, iar achiziția a fost realizată la o distanță de mai bine de un deceniu de la ultima sa tranzacție pe birouri.

Acum, investitorul austriac negociază în exclusivitate cu AFI Europe, al treilea cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din țară, vânzarea clădirii Bancorex la un preț sub cel de 36 de milioane de euro plătit în 2020, pe fondul noilor condiții de piață și al constrângerilor legate de nevoia de lichidități, potrivit surselor Profit.ro.

Reducerea de preț vine și în contextul în care Immofinanz a reușit să obțină anul trecut autorizația de construire pentru reconfigurarea, amenajarea exterioară și peisagistică a proprietății, un document tot mai greu eliberat de primăria condusă de Nicușor Dan. Cu alte cuvinte, noul proprietar va putea începe oricând renovarea clădirii.

Clădirea de pe Calea Victoriei nr. 15, de lângă Palatul CEC, a fost finalizată în 1997, fiind prima clădire modernă din București. Inițial a fost ocupată de Bancorex și după falimentul băncii de stat a ajuns în proprietatea BCR printr-o firmă separată, care a fuzionat apoi cu banca în 2016. Clădirea a fost renovată în 2012.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Immofinanz și cei ai AFI Europe nu au răspuns până la publicarea acestui articol. Detalii pe Profit.ro

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele